Internet

biZbuZZ 2011 – MT:S dan (II dan)

Drugi dan je počeo offline druženjem, koje se odužilo, zbog čega sam zakasnio na prvo predavanje. Ali sam stigao da odlušam pola predavanja Tomislava Cara, za kojeg se ispostavilo da je isto car kao onaj od prošle godine. 🙂 Pričao je o mobilnim aplikacijama za banke, kao i uopšte o aplikacijama za mobilne telefone.

Ono što sam uspeo da pohvatam kada sam stigao jeste da je najbitnije da čovek gura do kraja svoj projekat, inače neće uspeti. Kao primer je uzeo igricu Angry birds, čiji kreatori su napravili 51 igricu pre nje, koje uopšte nisu bile uspešne. Ali su nastavili sa radom, i proslavili se preko noći. Bar je nama tako delovalo.

Što se tiče aplikacija za banke, pokazao je neku aplikaciju što su oni napravili, gde su sem sigurnosti akcenat bacili na korisnički interfejs, da bude user-friendly aplikacija. Pod time je mislio da kod koji se traži na početku aplikacije neće baš nagovoriti korisnika da je koristi, već bi možda bilo bolje kada bi za početnu stranu koristili neki meni preko kojeg bi korisnik birao gde da ide i šta želi.

Napomenuo je da smatra da se internet bankarstvo neće više koristiti u budućnosti, već samo mobilno.

Ono što je meni bilo takođe zanimljivo jeste da je jedan od njegovih saveta za bolju aplikaciju bio da težimo pravljenju aplikacija koje teraju korisnike da ih pokazuju svojim prijateljima u kafanama, i tako šire svest o toj aplikaciji. Sve u svemu, odlično predavanje. [liveblog]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*