Internet Život u doba korone

Online pijace – kompletna lista

Bavite se proizvodnjom voća, povrća i ostalih životnih namirnica, ali sada nemate gde to da prodajete? Sa druge strane, do sada ste išli svake nedelje na pijacu, ali sada više nemate gde da kupite sveže povrće?

Sada možete i jedno i drugo da uradite online. Postoje tri vrste mesta na kojima možete online reklamirati svoje proizvode ili ih trgovati:

Sajtovi koji služe kao direktorijumi prodavaca i proizvoda koji se inače prodaju na pijacama. Neki postoje već godinama, a neki su nastali u poslednjih mesec dana, kao odgovor na zatvaranje pijaca zbog korona virusa.

Sem sajtova, razne opštine su organizovale direktorijume pijačnih prodavaca na svojim sajtovima i društvenim mrežama, tako da je dobro izguglati i pretražiti društvene mreže, možda je baš vaša opština objavila brojeve telefona prodavaca koji inače prodaju, da ih možete direktno kontaktirati i naručiti proizvode. Ako ste prodavac, naravno, kontaktirajte ih da vas dodaju na tu listu. Izlistavamo ovde i opštine za koje smo našli da vrše ove usluge.

Postoji i treća vrsta mesta na kom se možete reklamirati ili kupiti proizvode. Građani su se sami organizovali i napravili mnoštvo Facebook grupa da prodaju svoje proizvode u mestima gde žive. Ako vašeg mesta nema na ovoj listi, možete pretražiti Facebook, možda su u međuvremenu napravili “Pijaca” Facebook grupu i za vaš grad.

Ako znate za još neku online pijacu, a da nije na ovoj listi, ne ustručavajte se, već ostavite podatke u komentaru, odmah ćemo ažurirati listu.

Sadržaj

Regionalne online pijace

1) Ponovo Radi Pijaca

Ponovo Radi Pijaca je novi direktorijum proizvođača nastao usled krize zbog korona virusa i za vrlo kratko vreme je dobio dosta članova. Na njemu možete videti listu proizvođača, šta prodaju, njihove lokacije i kontakt telefone. Za sada nema mnogo opcija, kao što je lista pojedinačnih proizvoda ili online naručivanje, ali možete uneti detaljan opis svega što prodajete. Netokracija je lepo objasnila sve u vezi sa ovim novim projektom ovde. Trenutno možemo videti proizvođače iz Srbije, ali možete dodati i ako ste iz okolnih država.

Mapa sa trenutnom ponudom proizvođača na sajtu Ponovo Radi Pijaca

Online pijace Srbija

2) Pijaca na Klik

Sajt koji postoji već neko vreme i dobro je organizovan. Možete vršiti pretragu po proizvodima i proizvođačima. Možete se registrovati kao kupac, proizvođač i distributer. Nakon što izvršite kupovinu preko ovog sajta, namirnice vam se mogu dostaviti na nekoliko načina: na kućnu adresu ili ih možete lično odabrati i preuzeti kod proizvođača. Takođe, imaju i mobilne aplikacije za Android i iPhone telefone. Trenutno postoji samo opcija plaćanja proizvoda pouzećem. Uskoro će biti omogućeno i plaćanje platnim karticama – online vaučerima.

3) KupujemProdajem domaća hrana

KupujemProdajem je napravilo novu sekciju na sajtu, samo za domaću hranu, kako bi pomogla stanovništvu da prebrodi krizu. Svaka čast na potezu, znamo da će pomoći. Još jedno mesto na koje možete okačiti svoje domaće proizvode za prodaju.

4) PijacaOnline

Sajt nastao pre nekoliko dana kao odgovor na zatvaranje pijaca širom Srbije. Mesto za pijačne proizvode koje možete postaviti i naručiti.

5) ePijaca Srbije

ePijaca je projekat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Možete registrovati svoje domaćinstvo i pretražiti ponudu.

6) Domaccini

Domaccini je direktorijum vrhunskih domaćih proizvoda.

7) GreenFoodFarms

GreenFoodFarms povezuje lokalne proizvođače hrane u Srbiji sa potrošačima. Iz želje da podstaknu rad, rast i razvoj domaćih proizvođača hrane i pomognemo potrošačima da dođu do zdravih i lokalnih proizvoda, nastala je inicijativa GreenFoodFarms.

7) Facebook grupa Pijaca – ponuda i potražnja

8) Dobra pijaca

Dobra pijaca je web sajt za ponudu proizvoda malih proizvođača i gazdinstava iz Srbije.

Platforma je takva da treba da omogući proizvođačima da lako ponude svoje proizvode putem interneta ljudima koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da ih kupe na pijacama. Proizvođači mogu da dodaju svoju tezgu odnosno proizvode, i istaknu kako i gde vrše isporuku, a kupci će biti u situaciji da ocene saradnju sa njima. Svi dogovori se prave kroz direktan kontakt sa prodavcima koji oni istaknu na svom profilu. Budući da imamo dosta veza u medijima, imamo obećanja da će mnogi kada se sajt malo popuni proizvodima da ga promovišu na svojim portalima i tako pomognu da stigne do većeg broja ljudi. Registracija će biti besplatna za prvih mesec dana, a dalje uz samo jedan uslov. Naime, svi proizvođači koji budu želeli da nastave da koriste naše usluge sajta posle prvih mesec dana biće dužni da uplate jedan Humanitarni SMS za lečenje ljudi i dece sa platforme Budi Human fondacije. To je 200 dinara. Dakle upišete 1 i pošaljete na 3030, a nama posle toga pošaljite screenshot sa telefona i mi ćemo vam odobriti vaš nalog u trajanju od godinu dana.

Svaka čast na inicijativi, izdvojenom vremenu, trudu i načinu na koji će se vršiti pretplata!

9) Facebook grupa Mali proizvođači hrane u Srbiji


Organske online pijace

10) OrganicNet

OrganicNet je direktorijum organskih proizvoda.

11) OrganicMarket

OrganicMarket je online prodavnica organskih proizvoda iz Crne Gore.

12) Pijaca Seljak

Pijaca Seljak je prva crnogorska online pijaca, gde se može besplatno postaviti do 2 proizvoda. Sve preko toga se naplaćuje. Kupovina je besplatna.


Online pijace Beograd

13) Moja pijaca

Moja pijaca postoji već par godina i ima dosta zadovoljnih korisnika, sve preporuke za ovaj sajt.

14) JKP „Gradske pijace“

JKP “Gradske pijace” su objavile poziv svim malim poljoprivrednim proizvođačima, preduzetnicima i malim preduzećima da se jave, i biće besplatno postavljeni na njihov sajt, da građani mogu da ih kontaktiraju.

15) Facebook grupa Kalenić Pijaca

16) Facebook grupa Pijaca


Online pijace Niš

17) JKP “Tržnica” Niš

JKP “Tržnica” u Nišu je raspisala poziv svim prodavcima da izlože svoje proizvode da bi sugrađani mogli da pronađu proizvode i dobavljače koji distribuiraju ili proizvode iste.

18) Facebook grupa Pijaca NIŠKA-FRIŠKA

19) Facebook grupa Niška pijaca za hranu


Online pijace Šumadija

20) Facebook grupa Domaći proizvodi Šumadijskog kraja (ponuda i potražnja)


Online pijace Kragujevac

21) JPK “Šumadija”, Kragujevac

JKP “Šumadija” u Kragujevcu je takođe raspisala poziv svim prodavcima da izlože svoje proizvode. Poziv možete videti ovde.


Online pijace Novi Sad

22) Facebook grupa Novi Sad Pijace Dostava na vrata


Online pijace Leskovac

23) Facebook grupa Leskovačka online pijaca


Online pijace Zaječar

24) Facebook grupa Zaječarska online pijaca – Panađur


Online pijace Negotin

25) Facebook grupa Online zelena pijaca Negotin


Online pijace Pirot

26) Facebook grupa Pirotska pijaca

27) Facebook grupa Kupujem prodajem – zelena pijaca online Pirot


Online pijace Čačak

28) Facebook grupa Pijaca Čačak online prodaja i potražnja


Online pijace Smederevo

29) Facebook grupa Pijaca Smederevo


Online pijace Kraljevo

30) Facebook grupa Pijaca Kraljevo online prodaja


Online pijace Pančevo

31) Facebook grupa Pijaca-Pančevo


Online pijace Žabalj

32) Facebook grupa Pijaca Zabalj


Online pijace Paraćin

33) Facebook grupa Pijaca Paraćin


Online pijace Jagodina

34) Facebook grupa PIJACA – JAGODINA


Online pijace Kikinda

35) Facebook grupa Pijace Kikinda


Online pijace Sombor

36) Facebook grupa Somborska zelena pijaca


Online pijace Subotica

37) Facebook grupa FB PIJACA – SUBOTICA


Online pijace Požarevac

38) Facebook grupa Pijaca na FB Požarevac i okolina


Online pijace Sremska Mitrovica

39) Facebook grupa Zelena pijaca Sremska Mitrovica


Online pijace Prokuplje

40) Facebook grupa Zelena pijaca Prokuplje domaci proizvodi


Veliko Gradište

41) Facebook grupa Gradištanska pijaca


Golubac

42) Facebook grupa Golubačka pijaca


Kučevo

43) Facebook grupa Kučevačka pijaca


44) Ručak za 200 dinara

Sajt sa jeftinim receptima za spremanje hrane “Ručak za 200 dinara” izlistava male proizvođače hrane, pa se možete prijaviti i kod njih na sajtu da vas dodaju.


Ako znate za još neku online pijacu ili ste je vi napravili, napišite u komentaru i odmah ćemo ažurirati listu!

You may also like...

2 Comments

  1. Marija says:

    Dobar dan, u Velikom Gradistu takodje ima na Facebook-u Gradistanska pijaca osnivac je Nevenka Martic- Ahmad broji za sada 1700 clanova. Fukcionise fantasticno!

    1. LekovicMilos says:

      Hvala, dodato! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*