Marketing

Kako mi je čika Gugl prvi čestitao rođendan

Poznato je da je Google počeo da menja svoj logo kad je neki bitan ili zanimljiv datum, kao što je primer sa rođenjem Nikole Tesle:

Dan Nikole Tesle
Dan Nikole Tesle

Ili rođenjem Džejn Ostin:

Rođenje Džejn Ostin
Rođenje Džejn Ostin

Prošlo je dosta kreativnih slika otkad su počeli sa ovim, i sve ukazuje na to da će jednom Google-u preostati da izdvoji jedan dan u godini za svoj logo, jer se iz meseca u mesec broj ovakvih „obeležavanja datuma“ povećava. I sve je to super, kad god vidim neku novu sličicu, kliknem, da vidim šta to danas obeležava, i budem prijatno iznenađen. I odmah javljam nekome da proveri šta je Gugl opet napravio.

Koristimo ga svaki dan, i dosta njegovih servisa, od kojih je velika većina bolja od servisa drugih kompanija. I tako prolaze dani, a mi počinjemo da posmatramo Google kao „svog prijatelja“, za koga navijamo. Svaki dan pročitam kako su napravili nešto novo, kako ih je neko preporučio za ovo ili ono, gledam klipove kako im izgledaju kancelarije, i nadam se da ću i ja jednom tamo raditi.

Ali danas me je dočekao jedan od najboljih strateških koraka koje sam video.

Danas mi je rođendan. Dočekao sam ga radeći na računaru do kasno, otvorio Google, i ugledao neku sliku sa poklončićima. Taman kad sam pomislio da je nešto vezano za Novu Godinu i Božič koji slede, pređem mišem preko slike, kad imam šta da vidim… Google mi nije samo čestitao rođendan, nego je to uradio na poseban način.

Rođendan Miloša Lekovića

I to nije sve. Kada sam kliknuo na sličicu, odvela me na moj Google Profile , sa sve ukrasima koji padaju. Hm. Prijatno iznenađenje? Pre bih to nazvao „brigom o korisnicima“. Znam da u suštini briga podrazumeva dobru podršku, funkcionalnost, i stalno razvijanje i poboljšavanje proizvoda koje nudimo, i još mnogo drugih stvari. Ali ovakve stvari će vas momentalno dići iznad konkurencije. Naravno da bi ovako nešto bilo samo beskorisno pomagalo Google-u pri osvajanju što više korisnika, da ne radi svoj posao tako dobro. Ali ne verujem da ćete se samo prijatno iznenaditi. Eto, mene je nateralo da napišem ovaj post. A vi, ko zna, možda počnete i da koristite neke njihove aplikacije i servise koje dosad niste.

Jeste li se nekad „guglovali“? Naravno da jeste, čak su vas i drugi tražili. Ako ste onlajn aktivni, čika Gugl se pobrinuo za vas.
Google vredi onoliko koliko brine o svojim korisnicima. Koliko vi vredite?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*