Marketing

(Reklama za) sajt vredan 26.000 evra

Nedavno je Ministarstvo za zaštitu životne sredine platilo izradu sajta www.ocistimosrbiju.rs 26.000 evra. Odmah se digla galama oko toga, i mnogi su počeli da pišu po internetu kako vlast krade državu, i tome slično.
Sa druge strane, nekima nije ipak bilo jasno kako je neko mogao da naplati uopšte toliko sajt, s obzirom da je ministar izgovorio po malo “šaljive” reči: “Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove.”
Ja uopšte ne bih išao dalje. Ali bih skrenuo pažnju na drugu stvar, koju me je naučila ova vest uopšte. Dok sam bio na fejsbuku, taman da okačim neki status, pogledam ja desno predstojeće događaje, kad ispod njih imam šta da vidim:

Reklama sajt od 26.000 evra
Reklama sajt od 26.000 evra

I onda mi padne na pamet. Ako je neko bio voljan da da pare za reklamu na fejsbuku, koja lično njemu ničemu ne služi, a koja je očigledno stigla do običnog “surfera” internetom, onda će vas, nadam se, nagovoriti da i vi to uradite. Nije da reklamiram fejsbuk, nisam dosad plaćao reklame na fejsbuku. Ali sad hoću. Ako koristite fejsbuk za promovisanje vašeg sajta, onda ga tamo i reklamirajte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*