Internet

Kako srediti URL vašeg Google+ profila

Gplus.to
Gplus.to

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da li vas nervira dugačak URL vašeg Google+ profila? Kada dajete nekome URL vašeg Google+ profila, malo je ružno da imate nabacanu hrpu cifara u linku. Moj URL izgleda ovako: https:// plus.google.com/ 104990311971951718638/ . Mnogo je lepše ako su slova u pitanju, a ne brojevi. Kako to da rešite?

Sve ove cifre zajedno nakon plus.google.com/ su vaš Google ID (104990311971951718638). S tim da svaki Google korisnik ima svoj username, čudno je da u nastavku linka ne ide username umesto Google ID-a. Username je ono što prethodi vašem mailu (@gmail.com). Moj username je milos085, tako da je link ka mom Google profilu do sada bio http://profiles.google.com/milos085 . Za Google+ URL koristi se Google ID, a za Google Profile username. Ali, sada je Google povezao Google profile sa Google+ nalogom, tako da ako ukucate u vaš web browser link ka vašem Google profilu, preusmeriće adresu, otvoriće vam vaš Google+ nalog, stranu sa vašim postovima. Google pokušava da nađe rešenje za skraćeni URL, da se ne koristi brdo cifara. Razlog zašto još to nije rešio jeste bezbednosni, jer bi mogli spameri da krenu da šalju mejlove prokljuvivši adrese milionima G+ korisnika.

Ono što vi možete da uradite kada dajete nekome vaš URL Google+ naloga jeste da date URL vašeg Google profila, ako vam je tako lakše. Ukoliko ukucate http://profiles.google.com//photos , link će vas odvesti na fotografije sa vašeg Google+ profila, tako da je apsolutno svejedno koji URL ćete koristiti. Ukoliko još nemate Google profil, pri kreiranju imate opciju da koristite u URL-u username umesto Google ID-a.

Druga stvar koju možete da uradite i popularna je sada jeste da sami sebi izaberete novi username, i koristite servis Gplus.to . To je servis koji koristi svoj URL (www.gplus.to) za preusmeravanje na vaš profil na G+. Ukucate ime koje želite da stoji iza linka, ukucate vaš Google ID, i on poveže ta dva linka. Tako da je meni URL za G+ profil takođe i www.gplus.to/LekovicMilos , jer sam LekovicMilos izabrao kao nick name. Lakše je za zapamtiti, i lepše.

Da ponovim, imate dve opcije:

  • Jedna je da date stari link ka vašem Google profilu, sa username-om.
  • Druga je da izgenerišete URL na servisu Gplus.to .

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*